About us

The Belgian Lawn Tennis League was founded on March 22, 1902. On March 29, 1914, it changed its name to Belgian Lawn Tennis Association. Subsequently, in 1931 it became the Royal Belgian Lawn Tennis Association. Then, on March 3, 1937, it was transformed into an NPO. Finally, on October 11, 1979, it was granted the name ‘Royal Belgian Tennis Federation’.

Statement van KBTB m.b.t. uitsluiting Russische en Wit-Russische tennisspelers door LTA

De LTA nam de beslissing Russische en Wit-Russische spelers niet toe te laten op Wimbledon en de andere professionele tornooien in Groot-Britannië. De KBTB neemt wat dit betreft een duidelijk standpunt in:

?Uitsluiting van individuele atleten is een moeilijke en zware beslissing. De context waarin deze beslissing kadert, is echter ook zeer complex en de humanitaire crisis in Oekraïne is ook uitermate groot. In deze uitzonderlijke tijden moet het tennis alles in het werk stellen om zich solidair aan de zijde van het Oekraïnse volk te scharen tegen de vijandigheid van de Russische en de Wit-Russische staat. De KBTB, Tennis Vlaanderen en AFT steunen dan ook de beslissing van LTA en andere initiatieven uit de sportsector die het maatschappelijk debat aanwakkeren.?

De Koninklijke Tennis Bond
Tennis Vlaanderen
Association Francophone de Tennis