Davis Cup

Van 10 tot en met 15 september vindt de Davis Cup Finals Group Stage plaats in 4 verschillende steden: Bologna, Valencia, Zhuhai en Manchester. België is ingedeeld in Groep A en speelt in Bologna. Ons land neemt het op tegen Italië, Nederland en Brazilië. De 2 beste ploegen uit de groepsfase plaatsen zich voor de Finals in Malaga (november 2024).

 

In overeenstemming met de reglementen van de Internationale Tennisfederatie heeft het selectiecomité van Tennis Belgium vandaag een selectie van 5 spelers bekendgemaakt:

  • Zizou BERGS (ATP 73)
  • Joris DE LOORE (ATP 183)
  • Gauthier ONCLIN (ATP 275)
  • Sander GILLE (ATP 30 dubbel)
  • Joran VLIEGEN (ATP 30 dubbel)
    Kapitein: Steve DARCIS

Dit is het programma voor het Lotto Belgian Davis Cup team in de Davis Cup Finals Group Stage:

  • Dinsdag 10 september om 15u00: België – Nederland
  • Vrijdag 13 september om 15u00: België – Italië
  • Zaterdag 14 september om 15u00: België – Brazilië

Kapitein Steve Darcis

“We zijn meer dan twee maanden verwijderd van de eerste Davis Cup-wedstrijd, dus het is erg vroeg, eigenlijk te vroeg, om een selectie te maken. Wat logisch is, is dat drie van de vijf plaatsen automatisch worden ingenomen door Zizou (Bergs) en de gebroeders Bryan (Joran Vliegen en Sander Gillé). Deze drie zijn absoluut essentieel voor het team. Wat David (Goffin) betreft: iedereen weet dat hij niet zal spelen omdat zijn dochtertje tijdens de Davis Cup Finals Group Stage wordt geboren. Het zou echt een wonder zijn als hij beschikbaar zou zijn.

Voor de laatste twee plaatsen zijn er verschillende spelers die kunnen meedoen. Maar ik wacht nog een paar weken voordat ik mijn selectie definitief bevestig. Ik wil zien hoe fit de verschillende potentiële kandidaten zijn. Het is ook mogelijk dat andere spelers die terugkeren uit blessure of door een moeilijke periode gaan, erin slagen om goede resultaten neer te zetten. We moeten het echt wat meer tijd geven. Vooral omdat ik mijn team tot de dag voor de eerste wedstrijd kan veranderen. Ik ben echter niet van plan om tot dan te wachten en daarom zou ik mijn selectie officieel moeten maken vlak voor de kwalificatiewedstrijden van de US Open (19 augustus), zodat verschillende spelers de kans krijgen om er alles aan te doen om mij ervan te overtuigen dat ze in het team thuishoren.

Kortom, voor de selectie van maandag heb ik de spelers met de hoogste ATP-ranglijst genomen, zonder David.”

 

DAVIS CUP

Latest news

Load More

 
KBTB
Ticketing

Soon you will be able to buy tickets for the Davis Cup Finals Group Stage taking place from Sept. 10 to 15 in Bologna, Italy. We'll keep you posted!

RESULTS

Our men's team knows its opponents for the Davis Cup Finals Group Stage, which will take place from September 10 to 15 in Bologna, Italy! They will face Italy, the Netherlands, and Brazil. The stakes? A ticket to Malaga for the Davis Cup Final 8 (November 19-24). The top 2 teams from each group will advance. Do you think Belgium will advance? 

DAVIS CUP

OUR PARTNERS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.