Podcast

Wist je dat er nogal wat gelijkenissen zijn tussen Jean-Claude Van Damme en Joris De Loore uit Damme? Als die laatste geen tennisser was geworden, dan zat hij nu misschien in Hollywood, zo graag was hij acteur geweest. En net als die eerste heeft ook De Loore heel wat blessures gehad maar heeft die met tonnen doorzettingsvermogen overwonnen om zijn droom te blijven nastreven. Luister even naar zijn verhaal en begrijp waarom zijn rol in de tenniswereld nog lang niet is uitgespeeld. Met ook nog uitjes naar Indian Wells/Miami, de Davis Cup en Saoedi-Arabië heeft deze De Loore in ‘Dubbelspel’ een dubbele impact!

Zet Tom ‘Admiral Freebee‘ Van Laere naast Tom ’tweevoudig grandslamkwartfinalist’ Vanhoudt en je krijgt meer dan een uur lang bromance, tennis en rock and roll. Het geheim van de Italiaanse renaissance, de ondergang van de klassieke eenhandige backhand of de romantiek in het spel van David Goffin, alles komt aan bod. Pure kunst hoe die twee dit dubbelspel naar zich toe trekken. Logisch ook wel met een specialist ter zake aan tafel en een tennisjunkie die tweemaal daags zijn shots nodig heeft. Van Laere & Vanhoudt, Tom & Tom, zij hebben geen gps nodig om hun weg te vinden naar de tennisactualiteit.

Alison Van Uytvanck, het nummer 37 ter wereld in 2018, toont ons haar doorzettingsvermogen om terug te keren naar de top na een zware rugoperatie. Ze neemt ons mee in haar dagelijkse revalidatie waarbij ze internationaal tennis steeds op de voet blijft volgen. Samen met Dirk Gerlo en Filip Dewulf analyseert ze de toppers van de Australian Open 2024. Wij duimen alvast mee voor een geslaagde terugkeer op het profcircuit, Ali!

In deze aflevering van Dubbelspel ontvangen we maar liefst vier gasten, en niet de minsten! Maak kennis met de vaandeldragers van het toekomstige mannentennis in België: de 18-jarige Alexander Blockx en Gilles-Arnaud Bailly! De twee youngsters kijken terug op een geweldig tennisjaar waarin ze honderden plaatsen wonnen op de ATP-ranking. Ze blikken vooruit op het komende tennisseizoen en delen hun plannen met ons. Hun droom? Deel uitmaken van het Belgian Davis Cup team! Eén ding is zeker: ze maken elkaar sterker! Ook ⁠Sofia Costoulas en Hanne Vandewinkel geven elke dag het beste van zichzelf op de tenniscourt. Terwijl Hanne dit in combinatie met studies geneeskunde doet, reist Sofia de hele wereld rond. Ze kennen elkaar door en door en steken hun ambities niet onder stoelen of banken. We blikken met hen terug op een geweldig 2023 en blikken vooruit naar het komende seizoen. Een lief, een rijbewijs of de top 200: wat kiezen ze volgens jou? Luister of kijk om het te weten te komen!

In aflevering 8 mochten we één van de grootste doorzetters van het vrouwentennis ontvangen: Yanina Wickmayer! Als trotse mama maakte ze een fenomenale comeback en voelt ze zich sterker dan ooit op de court. Vastberaden geeft ze elke dag het beste van zichzelf om erbij te kunnen zijn op de Olympische Spelen in 2024. Yanina overdonderde ons met haar heldere blik op de zaak en pakte ons helemaal in. “Alleen… die ‘Whoopie’, waar halen jullie dat toch?” Luister of kijk mee naar dit boegbeeld voor tennis!

In de zevende aflevering van de ‘Dubbelspel’ podcast ontvangen we één van de meest toegewijde sterren van het tennis: Kirsten Flipkens. Na 33 indrukwekkende confrontaties op de Billie Jean King Cup over een periode van 20 jaar heeft Flipkens niet alleen een erfenis op het terrein achtergelaten, maar is ze nu ook klaar om haar kennis en passie over te dragen als assistent-coach. Flipkens staat op een spannend kruispunt en wij zijn erbij terwijl ze de kaart van haar toekomst uittekent. We duiken diep in de invloedrijke relaties die haar op de been hielden tijdens de hoogtepunten van haar carrière en we raken een onderwerp aan dat haar nauw aan het hart ligt: het belang van gezondheid in een leven vol topsport. Dat en veel meer kom je te weten in de zevende aflevering van ‘Dubbelspel’!

Onze gasten in aflevering 5 zijn het ermee eens: de Davis Cup, dat is de mooiste tenniscompetitie die er is. Mr Davis Cup van weleer, Christophe Van Garsse, en huidig Davis Cup assistentcoach Ruben Bemelmans, blikken terug op hun mooiste Davis Cup-momenten én kijken vooruit naar de ontmoeting België-Oezbekistan (sept 2023). Een gezellige aflevering met de meest waanzinnige verhalen!

In de vierde aflevering van ‘Dubbelspel’ ontvangen we Zizou Bergs. Ontdek hoe hij omgaat met zowel fysieke als mentale uitdagingen, hoe hij het evenwicht probeert te behouden en hoe hij blijft volhouden met onwrikbaar zelfvertrouwen. De top 100? Dat zal hem lukken! Een aflevering die barst van de positieve energie als je het ons vraagt!

In de derde aflevering van ‘Dubbelspel’ doen we de naam van onze podcast alle eer aan. Want te gast zijn Joran Vliegen en Sander Gillé, die stilaan aan het doorbreken zijn naar de absolute top van het dubbelcircuit. Toch konden we het duo strikken – zo’n 35 weken per jaar vertoeven ze in het buitenland – voor een luisterrijke podcast.

In de tweede aflevering mogen we niets minder dan een regelrechte tennislegende verwelkomen: Kim Clijsters. Voormalig nummer 1, drie keer de WTA Finals, vier grand slams en de Billie Jean King Cup: een indrukwekkende carrière waarmee ze ons land, samen met generatiegenoot Justine Henin, op de tenniskaart zette. In ‘Dubbelspel’ heeft ze het onder andere over de hoogte- en dieptepunten uit haar loopbaan, de druk van sociale media op de huidige generatie van tennissers en datagedreven tennis.

In de eerste aflevering van onze podcast gunt topcoach Wim Fissette, die in het verleden Clijsters, Halep en Osaka naar grandslamsucces leidde en momenteel kapitein van het Belgische Billy Jean King Cup-team is, ons een blik achter de schermen. Een boeiend gesprek over coaching op wereldniveau en de huidige toppers in het damestennis.