Billie Jean King Cup

ABOUT THE BILLIE JEAN KING CUP

The Billie Jean King Cup is the most important international team competition in women's tennis, organised by the International Tennis Federation (ITF).

Nearly 100 countries participate in the tournament, which has been held since 1963.

The Billie Jean King Cup has a prestigious allure with top tennis players.

BILLIE JEAN KING CUP

Latest news

Load More
KBTB
BILLIE JEAN KING CUP

Billie Jean King Cup 2023

In april (14-15/04) neemt België het in de Billie Jean King Cup Qualifiers op tegen Canada in Vancouver met nieuwe kapitein Wim Fissette. De winnaar van deze ontmoeting kwalificeert zich voor de Billie Jean King Cup Finals in november en krijgt daar de kans om mee te strijden voor de wereldtitel.   

BILLIE JEAN KING CUP

TEAM

RESULTS

Ons Belgische team schreef tennisgeschiedenis in 2001. Voor het eerst pakten ze de BILLIE JEAN KING CUP TEAM titel met Justine Henin, Kim Clijsters, Els Callens, Laurence Courtois en de toenmalige coach Ivo Van Aken. In 2022 kon het Belgische team zich opnieuw plaatsen voor de Billie Jean King Cup finals waar ze niet verder kwamen dan de Groupe stage. In 2023 nemen ze het op in en tegen Canada voor opnieuw een plaats op de Billie Jean King Cup Finals. Voor meer up to date informatie kan je terecht op de official website of the Billie Jean King Cup.
Let?s go, Team Belgium!