Billie Jean King Cup

ABOUT THE BILLIE JEAN KING CUP

The Billie Jean King Cup is the premier international team competition in women's tennis organized by the International Tennis Federation (ITF). The Billie Jean King Cup, the Federation Cup for 1995, and from 2021 the Billie Jean King Cup, is an annual international tennis competition for national teams, for women.

Nearly 100 countries participate in the tournament, which has been held since 1963.

The Billie Jean King Cup has a prestigious allure with top tennis players.

Visu BJK Cup 1-1_500px
BILLIE JEAN KING CUP

Latest news

Load More
KBTB
BILLIE JEAN KING CUP

Billie Jean King Cup 2023

Op 11 en 12 november vindt de volgende ontmoeting in de Billie Jean King Cup plaats in de Charleroi Dôme. België heeft sinds 2020 geen wedstrijd meer op eigen bodem gespeeld in deze landencompetitie. België en Hongarije strijden tegen elkaar in de Gainbridge Play-Offs. De ploeg die wint, gaat door naar de ‘Qualifiers’ in 2024 en maakt kans op een plek in de Finals van de Wereldgroep.

BILLIE JEAN KING CUP

TEAM

RESULTS

Ons Belgische team schreef tennisgeschiedenis in 2001. Voor het eerst pakten ze de BILLIE JEAN KING CUP TEAM titel met Justine Henin, Kim Clijsters, Els Callens, Laurence Courtois en de toenmalige coach Ivo Van Aken. In 2022 kon het Belgische team zich opnieuw plaatsen voor de Billie Jean King Cup finals waar ze niet verder kwamen dan de Groupe stage. In 2023 nemen ze het op in en tegen Canada voor opnieuw een plaats op de Billie Jean King Cup Finals. Voor meer up to date informatie kan je terecht op de officiële website of the Billie Jean King Cup.
Let?s go, Team Belgium!