Billie Jean King Cup

Opdracht volbracht voor het Belgische Lotto Billie Jean King Cup-team. Met kapitein Wim Fissette aan het roer ging België in een sfeervolle Charleroi Dôme met 3-1 over Hongarije. Na de openingsdag van de Play-Offs stonden de bordjes op 1-1, maar zondag maakte België het af. Greet Minnen (WTA 62) versloeg Anna Bondar (WTA 114) met 3/6, 6/3 & 6/4. Yanina Wickmayer (WTA 74) zorgde vervolgens voor het beslissende punt: ze won met 6/2, 6/7 & 6/1 van Dalma Galfi (WTA 136). Dankzij deze overwinning mag België in april 2024 naar de Qualifiers.

Belgian Sofia Costoulas, Belgian Kimberley Zimmermann, Belgian Marie Benoit, Belgian Greet Minnen, Belgian Yanina Wickmayer and Belgian team captain Wim Fissette pose for the photographer during the draw ahead of the meeting between Belgium and Hungary, in the Play-Offs for the Billie Jean King Cup tennis, in Charleroi, on Friday 10 November 2023. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE
BILLIE JEAN KING CUP

LAATSTE NIEUWS

Load More

 
KBTB
BILLIE JEAN KING CUP

Billie Jean King Cup 2023

Op 11 en 12 november vindt de volgende ontmoeting in de Billie Jean King Cup plaats in de Charleroi Dôme. België heeft sinds 2020 geen wedstrijd meer op eigen bodem gespeeld in deze landencompetitie. België en Hongarije strijden tegen elkaar in de Gainbridge Play-Offs. De ploeg die wint, gaat door naar de ‘Qualifiers’ in 2024 en maakt kans op een plek in de Finals van de Wereldgroep.

RESULTATEN

Ons Belgische team schreef tennisgeschiedenis in 2001. Voor het eerst pakten ze de BILLIE JEAN KING CUP TEAM titel met Justine Henin, Kim Clijsters, Els Callens, Laurence Courtois en de toenmalige coach Ivo Van Aken. In 2022 kon het Belgische team zich opnieuw plaatsen voor de Billie Jean King Cup finals waar ze niet verder kwamen dan de Groupe stage. In 2023 nemen ze het op in en tegen Canada voor opnieuw een plaats op de Billie Jean King Cup Finals. Voor meer up to date informatie kan je terecht op de officiële website van de Billie Jean King Cup.
Let’s go, Team Belgium!