Billie Jean King Cup

OVER BILLIE JEAN KING CUP

De Billie Jean King Cup  is de belangrijkste internationale teamcompetitie in het damestennis, georganiseerd door de Internationale Tennis Federatie (ITF).

Bijna 100 landen doen mee aan het toernooi dat sinds 1963 wordt gehouden.

De Billie Jean King Cup geniet veel prestige bij toptennissers.

BILLIE JEAN KING CUP

LAATSTE NIEUWS

Load More

KBTB
BILLIE JEAN KING CUP

Billie Jean King Cup 2023

In april (14-15/04) neemt België het in de Billie Jean King Cup Qualifiers op tegen Canada in Vancouver met nieuwe kapitein Wim Fissette. De winnaar van deze ontmoeting kwalificeert zich voor de Billie Jean King Cup Finals in november en krijgt daar de kans om mee te strijden voor de wereldtitel.   

BILLIE JEAN KING CUP

TEAM

RESULTATEN

Ons Belgische team schreef tennisgeschiedenis in 2001. Voor het eerst pakten ze de BILLIE JEAN KING CUP TEAM titel met Justine Henin, Kim Clijsters, Els Callens, Laurence Courtois en de toenmalige coach Ivo Van Aken. In 2022 kon het Belgische team zich opnieuw plaatsen voor de Billie Jean King Cup finals waar ze niet verder kwamen dan de Groupe stage. In 2023 nemen ze het op in en tegen Canada voor opnieuw een plaats op de Billie Jean King Cup Finals. Voor meer up to date informatie kan je terecht op de officiële website van de Billie Jean King Cup.
Let’s go, Team Belgium!