Billie Jean King Cup

OVER BILLIE JEAN KING CUP

De Billie Jean King Cup  is de belangrijkste internationale teamcompetitie in het damestennis, georganiseerd door de Internationale Tennis Federatie (ITF).

Bijna 100 landen doen mee aan het toernooi dat sinds 1963 wordt gehouden.

De Billie Jean King Cup geniet veel prestige bij toptennissers.

BILLIE JEAN KING CUP

LAATSTE NIEUWS

meer laden…

BILLIE JEAN KING CUP

Billie Jean King Cup 2022

Begin november worden de Billie Jean King Cup Finals gespeeld in Glasgow met 12 deelnemende landen. Het Belgische team neemt het op 9 november op tegen Slowakije en op 10 november tegen Australië. De groepswinnaars spelen op 12 november de halve finale. Voor meer up to date informatie kan je terecht op de officiële website van de Billie Jean King Cup. Let’s go, Team Belgium!

BILLIE JEAN KING CUP

TEAM

RESULTATEN

Ons Belgische team schreef tennisgeschiedenis in 2001.

Voor het eerst pakten ze de BILLIE JEAN KING CUP TEAM titel met Justine Henin, Kim Clijsters, Els Callens, Laurence Courtois en de toenmalige coach Ivo Van Aken. Maar ook recent zetten de dames sterke prestaties neer: ze plaatsten zich voor de BILLIE JEAN KING CUP TEAM Finals met 12 deelnemende landen. Het Belgische team neemt het op 9 november 2022 op tegen Slowakije en op 10 november 2022 tegen Australië. De groepswinnaars spelen op 12 november de halve finale! Voor meer up to date informatie kan je terecht op de officiële website van de Billie Jean King Cup.
Let’s go, Team Belgium!